Бiда

Вероника Удовиченко-Ивашина
Біда…
І день, і ніч — біда…
Бомблять і села, і міста…
Ракетний свист спиняє ніч…
Сльоза то крикне, то змовчить…
Тремтить земля, тремтять життя,
Впадає мозок в небуття,
І знов лише єдина мить,
І вибух вже не зупинить…

Вода…
І день, і ніч — вода…
В воді і села, і міста…
Вирує, рушить, прибува,
Ламає, топить день і два…
Рятують люд, рятують звір,
Рятують під обстрілом двір,
Не подолали нас з небес,
То підірвали дамбу ГЕС…

Навіщо так?
Чому війна?
Така безглузда та страшна…
Така нестримна, зла така,
Ненависть — більш ніж на віка…
Стерпімо, зможемо пройти
Тяжкі шляхи, часи важкі,
Досягнем нашої мети:
Щасливі, вільні, гомінкі…
(Ніка)
Червень 2023