Николай Хвылевой 1893-1933. Триолеты

Алёна Агатова
I
Пламенеют паруса на воде.
То сиянье на востоке гудит,
Чтоб людей уложить в колыбель -
Пламенеют паруса на воде.
Хворый мир, бей волной веселей -
То к тебе спаситель грядёт...
Пламенеют паруса на воде,
То сиянье на востоке гудит.

II
Мандарины с Мальты везут
И впрягается в фуру заря...
Поди прочь, на майдане бурьян -
Мандарины с Мальты везут!
Кто осеннюю роняет слезу?
Это тьма кувырком за моря -
Мандарины с Мальты везут
И впрягается в фуру заря...

Тріолети

І

Маковіє чайма?* на воді —
То на сході проміння гуде,
Щоб покласти в колиску людей —
Маковіє чайма на воді.
Всесвіт хворий, хвилюйся, радій —
Се спаситель до тебе гряде…
Маковіє чайма на воді,
То на сході проміння гуде.

II

Мандарини із Мальти везуть
І у фуру впряглася зоря…
Зникни геть, на майдані бур’ян —
Мандарини із Мальти везуть!
Хто це крапа осінню сльозу?
То пітьма шкереберть за моря —
Мандарини із Мальти везуть
І у фуру впряглася зоря…