Родина не уличный забор!

Жанна Безкорсая
…говорят:
 я к Родине привык,
говорят:
от Родины отвык,

думаю что города и реки
чувствуют настрои человека,

…говорят:
такой уже характер
человека сразу не поймёшь,
счастье ловит   тихенький  мечтатель
а счастливый, окунётся в ложь,

и прохвосты тоже ведь известны,
обокравший вас  смеётся вор,
средь свободы столько в жизни место
Родина –
не уличный забор!.
........

 Радзіма не вулічны плот!

…кажуць:
я да Радзімы абвык,
кажуць:
ад Радзімы адвык,

думаю што гарады і рэкі
адчуваюць мроі чалавека,

…кажуць:
такі ўжо характар цені
не адразу не зразумееш ню,
шчасце ловіць ціхусенькі летуценнік
а шчаслівы, акунецца ў хлусню,

і прахвост вядомыя не нявеста,
які абакраў вас смяецца плут,
сярод волі гэтулькі ў жыцці месца
Радзіма –
не вулічны плот!

Перевёл Максим Троянович