Сбогуване

Росен Русев
Автор: Р. Русев

„Голямото сбогуване приключи“

На тръгване - не бързай
полека ти вратата притвори;,
опитай даже да заключиш,
да не поискам да се върнеш.

Полека чашата вземи,
налей си,
опитай и да се напиеш,
тя, самотата отдавна е при теб
и нищо ново няма да се случи,
но пиенето понякога помага.
Опитай се да и; простиш,
да заприлича на забрава.
Ако не беше тъй,
за сбогом може би,
ще помниш последната и; изневяра.

Болката не търси път,
за нея пътят е самотен,
потъва някъде за дълго,
като затихваща любов
останала без пламък.