Богдан-Игорь Антонич 1909-1937 Проповедь к рыбам

Алёна Агатова
Всем  карасям, всем карпам и  дельфинам,
всем братьям из солёных
и из  сладких вод:
- Вы не давайте ни икры нам,  ни фишбина,
просторов жаждем ваших, приключений и свобод.

Тяжка вода, но ещё  больше тяжко небо.
Поэтому манит нас ваша глубина,
чарует и зовёт так искусительно к себе нас
коралловый ваш бог с морского дна.

4 апреля 1935

Проповiдь до риб

До карасів, до коропів і до дельфінів,
до всіх братів з солодких і солоних вод:
— Ви не давайте нам ікри ані фішбінів,
ми прагнем ваших просторів, і волі, і пригод.

Важка вода, та від води ще важче небо.
Тому принаджує нас ваша глибина,
чарує й кличе нас спокусливо до себе
ваш коралевий бог з морського дна.

4 квітня 1935