Богдан-Игорь Антонич 1909-1937 Калина

Алёна Агатова
Калина наклонилась вниз,
как ягода растёт и спеет слово.
Весне восторженной молись,
чекань на камне песню калинову!

И солнца луч, точно стрела,
пронижет слово и прорежет камень,
и лишь калина, как цвела,
вновь листьями и пеньем расцветает.

9 марта 1935

Калина

Калина похилилась вниз,
мов ягода росте червоне слово.
Весні окриленій молись,
карбуй на камні пісню калинову!

Та промінь сонця, мов стріла,
проколе слово і проріже камінь,
і лиш калина, як цвіла,
цвіте щороку листям і піснями.

9 березня 1935