Богдан-Игорь Антонич 1909-1937 Портрет плотника

Алёна Агатова
Он был влюблён в художество и был художник в страсти,
тесал он церкви стрельчатые и женщин чаровал,
тесал слова крылатые, на скрипке пел  цветастой.
Горели молодицы и девчата в пьяном счастье.
Ой, не одна венок сгубила там!

А умерев, творенья он оставил:
звон песен, среброкупольные  церкви.
И пели дьяки,  хоры подпевали,
и  церкви были убраны смерекой.
Ой, плакали кудрявым  утром рано
двенадцать распрекраснейших коханок.

4 апреля 1935

Портрет теслi

Він був закоханий в мистецтво і мистець в коханні,
тесав церкви стрілчасті й чарував жінок,
тесав слова натхненні й на скрипці грав квітчастій.
Горіли молодиці і дівчата в п’янім щасті.
Ой, не одна згубила з них вінок!

Коли умер, лишились його твори:
дзвінкі пісні й церкви сріблистобанні.
Дяки співали, і співали хори,
церкви були в смеречину убрані.
Ой, голосило в кучерявий ранок
дванадцять найкращих коханок.

4 квітня 1935