р-р-р-р-р

Алиса Нескучная
спасибо сюда: http://stihi.ru/2021/02/10/1148 Людмила Прасад


          
                Я злой и страшный серый волк, я в поросятах знаю толк! р-р-р-р-р (с)


слабые ноги и мех - колтуном.
раздуло меня, не охотник давно,
страшит предательский веток хруст,
и от свиней подальше держусь.
"ты злой и страшный!" - снова вменят.
но я - вменяем. хватит с меня!
то было игрой! - по новой винить..
ну ок: разок, а потом - ни-ни!

а волчьим лёгким дышать легко,
поэтому "р-р-р-р-р!", а не "гав" у волков.
как молод я был! инфантил и хам,
увы, разнести умудрился в хлам
три дома трёх маленьких поросят.
мне жаль, клянусь! пусть поймут и простят.
ведь всем щенкам, волчатам и пр.
так важно звучать не "гав!", а "р-р-р-р-р!"

свиньи с их *"ч'инни-чин-чин" скучны.
мы даже могли бы стать дружны,
но нет - им победа важней - поделом!
я был разозлён и решился на взлом.
эх, молодость, молодость - глупый наив.
мозолью любимой стал нарратив.
а мы бы могли сотворить волшебство:
три поросенка и старый волк.
мне хочется "р-р-р-р-р!", не стану лгать.
но не стоит.
гав.

;)


*‘Little pig, little pig, let me come in!’  (поросенок, поросенок, впусти меня!)
‘No, no, by the hair on my chinny-chin-chin!' (ни за что на свете!).
(букв. ни за один волосок на моем подбородке!)
отрывок сказки по-английски



***


huff and puff

My legs are weak and my fur is scuffed.
I’m done with hunting: I get too puffed.
I take extra care to snap no twigs.
I make a point of avoiding pigs.
A lot of history there… I’ve had
enough of claims that I’m big and bad.
I’m sick of insisting the thing was a game.
Ok, one more time - and never again.

A wolf needs a growl instead of a woof
so powerful lungs are a must for a wolf.
You see, I was young and my actions were rash.
In hindsight, it was immature to trash
the houses built by the three little pigs.
I swear I regret my disorderly gigs,
so show understanding, enough is enough.
It’s terribly petty to huff and to puff
deploring the childish mistakes of a wolf
who wanted a growl instead of a woof.

The pigs with their chinnie chin chins were a bore:
we could have developed a decent rapport
but no, they were pigs - they just wanted to win.
I got so annoyed I just had to break in.
Oh well, like I said, I was young and naive.
This bit of my past is my favourite peeve.
We could have been magic: three pigs and a wolf.
I feel like a growl. Not worth it, so woof.