Богдан-Игорь Антонич 1909-1937 Чары корчмы

Алёна Агатова
Свеча коптит и нож щербатый,
и из колоды дама черви.
Явь это или сон крылатый?
Всё нереально — чары, вечер.

Уста дрожат на рюмки кромке,
сжимает горло мне тоской.
Корчемщик, сто даю червонцев,
ты только мне луну продай!
13 марта 1935

КОРЧМАРСЬКІ ЧАРИ
Кіптява свічка й ніж щербатий,
червінна королева з карт.
Змішалась ява з сном крилатим
і все недійсне — ніч і чар.

Тремтять уста на чарки вінцях,
і горло здавлює відчай.
Корчмарю,  сто даю червінців,
лиш місяця мені продай!
13 березня 1935