Не веднъж

Величка Петрова
НЕ ВЕДНЪЖ…

Без парфюм,
жената е без бъдеще.
Без настояще,
когато няма мъж.
Какво е туй?
Безумие на тържище.
Без първото била съм не веднъж.

Но без мъж?
Без мъж
е ужасяващо!
Как да усетя
любовта без мъж?
Времето без мъж е огорчаващо,
ала до мъж била съм не веднъж.

Не веднъж
потъвал е в очите ми.
И не веднъж
притихвал е дъхът,
когато само
силуета срича ми,
и внезапно чуе ми смехът.

Овалът
на лицето ми жадувано
и на походка
пееща без звън,
и въздухът до мен е за бленуване,
съзре ли ме
усмихната навън.

Знам!
Без мъж,
без мъж е ужасяващо.
Как любовта без мъж да се роди?
Мъжът не е ли жило вдъхновяващо.
Животът само
с него се гради.
      30.06.23г.