Заваля

Росен Русев
Автор:  Р. Русев

Заваля пясъчен дъжд
с дъх на кафе и смокини.
Събуди морето,
а то, протегна мокри ръце
и издърпа от брега пясъка.
Заличи стъпки - следи
потърси близост с брега,
плисна вълна и към фара,
после вятър подгони
към буните белите гребени.
И брега дойде по-близо до него.