Григорий Чубай 1949-1982 Муравейкин сон

Алёна Агатова
Далёко странствовать ходил
мураш - за ту травинку.
Увидел там он много див:
как кочет перья распустил,
как рыжий шмель нектары пил
на листиках барвинка.

Вприпрыжку муравей, бегом,
устал, что и сказать!
Под исполинским лопухом
присел он отдыхать.

Уснул. И видел в дивном сне
он сахарные горы:
на них -  пахучие сунички
размером с помидоры!

МУРАВЛЕВИЙ СОН

У мандри муравель  ходив —
ген аж за ту травинку.
Побачив там  багацько див:
як півень пір’я  розгубив,
як джміль рудий  нектари пив
на квіточках  барвінку.

Муравлик —  підстрибцем, бігом,
втомився, що й  казати!
Під  велетенським  лопухом
він сів відпочивати.

Заснув міцненько. І вві сні
уздрів цукрові  гори:
на них —  сунички запашні
завбільшки з  помідори!