Богдан Лепкий 1872-1941 В глазах твоих...

Алёна Агатова
В глазах твоих я вижу небо,
Горят на нём ночные звёзды
И отражают ясный свет свой
В моей душе, как будто в море.

Покуда неба синь спокойна,
Покуда ясно светят звёзды, -
Лазурные несутся волны
В глубоком бесконечном море.

Но только тучи небо скроют,
И только свет погаснет звёздный,
То вмиг и воды потемнеют
В глубоком бесконечном море.

В очах твоїх я небо бачу,
Горять на нім вечірні зорі
І відбивають світло своє
В моїй душі, неначе в морі.

І поки небо тихе, сине,
І поки ясно сяють зорі,—
Блакитом чистим хвиля лине
В глибокім безконечнім морі.

А хай лиш небо хмари вкриють,
І хай погаснуть ясні зорі,—
То враз і води потемніють
В глибокім безконечнім морі.