Богдан-Игорь Антонич 1909-1937 Mater dolorosa

Алёна Агатова
Ночь темна, черна,
Ветры задувают.
Звёзды не считай;
только три мерцают.

Три звезды-сиротки,
точно три слезы,
точно жемчуг в море,
ветер закружил.

Плахта чёрной ночи
кроет всё шатром.
Видят ли что очи?
Мать идёт тропой.

Мрачная година,
звёзды точно зёрна.
Идёт с сердцем Сына,
что пробито тёрном.

Воскресенье, 27 марта 1932



В темну, чорну ніч
віяли вітри.
Срібних зір не ліч;
мерехтять лиш три.

Три самітні зорі,
наче сльози три,
наче перли в морі,
віяли вітри.

Чорна плахта ночі
навкруги шатром.
Чи що бачать очі?
Мати йде шляхом.

Темряви година,
зорі жовтим зерном.
Йде із серцем Сина,
що пробите терном.

Неділя, 27 березня 1932