Тi самi...

Ева Сокол 2
Від перехрестя до перехрестя
ті самі долі, ті самі люди...
Христа чекали, Пілат приперся,
Пілат, котрИй не повірив в Чудо.
Ті самі війни, ті самі битви
добра і зла... а вмирають діти.
Пілате, що тобі до молитви -
не знаєш : плакати чи радіти.
А як вдові із дітьмИ? Як мамі?
Героїв труни не відкривають...
той самий Юда, Христос той самий,
та різні двері до пекла й Раю.
А ти, Пілате, куди, до речі?
І тебе смерть не мине, небОже...
Померли учні, святі, предтечі...
Герої тАкож у Царстві Божім.
Віддав МессІю на суд народу
і тим сумління своє очистив?
Гріхи ті самі... та сама шкода...
Христу молися за нас Пречиста.