Молiмося

Ева Сокол 2
Не розібрать : то вибухи чи грім?
А дощ і кров потоками усюди...
між блискавОк - вогонь, руїни, дим...
між нелюдів - Герої, діти, люди...
Історія крокує по гробах,
не стримана Божественним розп'яттям...
і кожна жінка-мати в чорнім платті,
жахного болю змучена раба.
Хтось лИшиться нащадкам розказать,
як вибухи й громи ревли укупі,
як шаленіла вогняна гроза,
як нас накрило у старій халУпі?..
Чи виживе у цій війні хоч хтось,
спроможний автентичність відродити 
країни, що немов зійшла з орбіти,
химерним світом прОграна в лото?..
Чи плачу чи це краплі від дощу?..
Гримить гроза чи вибухи смертельні?..
Молімося, щоб дощ пекельний вщух
і мир прийшов до кожної оселі.