Малiннiк. Барвовыя аблокi

Виктор Шатило
1

Як барва - малінніка аблокі!
Шугаюць кроплі - верхавін;
Пранзаюць гэтыя патокі.
Ад пачарнелых лугавін
Нясе холадам, сцюжай,
І купка вільгаці зямлі -
Яшчэ той мякіш на раллі...

2
 
Але няма іх, светлякоў.
І конікі атарапелі.
І зоркі - срэбра медзякоў -
На травы ломкія зляцелі!..
Спалохаліся, хіба, мышы.
Рудыя спіны каля хат!
Хоць крот арэ і правіць сад.