Чому б i нi

Олег Мингалев
(юнацтву)
З старим інкубом відьма вешталась.
Кортіло ж... звабить юнака.
Щоночі там, де мешкала - смерділо.
На власну долю все жалілась.
Ось така зі скигленням предстала!
Ясні очі, легінь, красень
Второпати не міг - чого їй треба?
Не думай! Я не проститутка з траси...
Будь ласка, не погребуй
А як не схочеш - пожалкуєш...
Чого всхотіла - не минеться!
Дивись на стегна, все - твоє...
Хай пісенька кохання ллється!
Поглянув та й скривився легінь.
Халепа стрілась на дорозі
Напівжива, на чорта розі
Тримала пазури в облозі
Гультяїв, ледацюг і упирів...
Ну добре! То ж зкуштуй оцей пиріг
(приправлений кровищею - звичайно
із місячних - ще б пак... як з пекла!)
Котрий пекла, плекала з думою про тебе.
Чому б і ні? Хай буде так - промямлив...
(Магії потреба - зурочить всякого!
Про те не чув, не знав)
Все ласував та ласував!
Розкуштував, вловивши гав.
Моральний кодекс вимагав
Найперше - зупинитись
А відьма штурхала поскорше опинитись
В обнімку в постілі разом
Відьмачих слухати казок.
Прохання входили у мОзок
Творили безпросвітний морок
І вже подобався той голос з меду
І тіні ляскали в долоні...
Охоплював сильніше недуг.
Вже їхати додому з Оболоні
Не бажав. На тапчані розлягся як качан
Розбещеної кукурузи.
Волосся висло як кажан.
Пішло у хід вино і відьми закадичні друзі
Що разом танцювали на горі чи в лузі
Та й раптом заглянУли уночі...
Проснувся вранці - сам собі кричить
Як сич. Однак вже не панич.
Чого? Нікому не розкаже
Бо відьма пику геть розмаже
Чорти натикають в лайні...
Нове життя? Чому б і ні!

8 Травня 2023 Року