Навiщо ця вiйна...

Ира Каменская
Як, Мати Україна гірко плаче ...
Її сини притулок свій знайшли
у полі ... Повернись, юначе,
до Матері в обійми назавжди ...

Там в полі, в лісосмузі, при дорозі,
одна війна спроможна їх знайти.
До дому повертайся, - кличе осінь,
навіки змовклих птахів гомінких.

Навіщо ця війна, бо ж гинуть люди,
цінніш життя, чи злитки золоті?
Що Богові відповідати будем,
невже забули , браття во Христі?