Зiрка

Олег Мингалев
Астрономічно чи гастрономічно
Здається ця зірка за склом
З ікрою, палтусом, камбалою
Ліворуч з морським конем
Дещо комічно
Бо думала щодо себе, вона - Європа
А він майже бик з гривою білою
Котрий украв її й не второпав
Що трясці на весь світ накоїв.
Зірки запалюють чиїсь бажання.
Палають кошлато, несамовито.
Зірки у морі чиїсь ввижання
Як той сантехнік набрався
Оковитої.
Стають жертвою краба у мить.
Клешні його та челюсті завжди умиті.
Зажди! Зажди! - волав підводний їжак
Дивлячись як ліфтує сак
Та на безпечних палтусів ситих.
Омріяна кохана злітала у гамаку
І мріяла, що буде посеред світил
А опинилась у пенсіонерки у рюкзаку
Затим у супі в морському стилі.
8 Листопада 2022 Року