До свята яко сь там незалежноi незалежностi

Юрий Сафроненко
До якогось там "свята" якоїсь там незалежної незалежності рабів від катів...

Ми щось "святкуєм" геть без тями!
Без розуміння - що се є.
Святкуєм, що у сонця плями,
Або як півень склянки б'є.

Нам як сказали, так і робим.
Як наказали, так повзем.
Свою свободу сами ж "гробим"
З ганьбой стрибаєм навзаєм.

Сказали, що ми незалежні,
Не розтлумачивши, що це.
І бродять тіні протилежні
Начхавши з огляду на це.

Яка ся Муза НЕЗАЛЕЖНА!
Святкуємо свято НА ВІЙНІ!
Життя се штука протилежна
Отій розбратовій бійні.

Понавигадували свята,
Коли ридають матері...
Се свято радісне для ката,
Але прокляття.
Так чи ні?

Ми НЕЗАЛЕЖНІ??? От так диво!
А ЩО оце таке воно?
Ми НЕЗАЛЕЖНІ від тротіла?
А рабство, се чиєсь лайно?

Ми НЕЗАЛЕЖНІ від роботи.
І незалежні від ганьби.
Весь день згинаємось від поту,
За шмат хлібинки боротьби.

Та незалежно від народів
"Святкують" вогнену війну.
Від сонця незалежних сходів
Поринули в темряву сну.

Ми НЕЗАЛЕЖНІ від свободи
Від відпочинку та розваг.
Як незалежні від погоди,
Та керування переваг.

Ми незалежні від країни!
Вона живе СВОЇМ життям.
Рвуть ноги незалежні міни,
Які нам сіють по полям.

Та незалежно нашій Волі,
Яка в відпустці, десь гуля.
Пузаті незалежні тролі
Несуть зеленого сруля.

Та незалежно від огиди
Налигача, що фсіх гнитить
Піявок клони, зради гніди
Фарбують бомбами блакить.

Ми незалежні геть від глузду!
Від розуміння та життя.
Від Правди, Честі поняття,
Від Перемоги почуття.

А я залежний від олії,
Якій дід квіти поливає,
Від батьківській УПІВській мрії,
Яка донині серце крає.

А я залежний від досади,
Що фсі завжди такі сліпі,
Що владу захопили гади,
А вила фірмені тупі.

Тупі ті руки, що могли б
Лайно на вилах покидати.
І зразу б ми перемогли б
І не ридала б більше Мати!

=GrafBorisfen=13.08.2023