ЗЭРЗ

Анатолий Тарасовский
ПРИСВЯЧЕННЯ ЗАПОРІЗЬКОМУ ЕЛЕКТРОВОЗОРЕМОНТНОМУ ЗАВОДУ

У пам`яті спливає, як давно
Тягнулися країною обози…
Століття двадцять перше за вікном
На зміну привело електровози.
Не у  майстерні , що  була колись
І деколи здавалась чимось дивним
А у цеху із двигунів, коліс
Це транспортне народжується диво. 
               
              Не тільки поряд - невідомі далі
              Теж неодмінно матимуть нагоду
              Впізнати на сталевих магістралях
              Електровози з нашого заводу

Для міста Запоріжжя  він завжди
Був  кузнею передових  традицій.
І зараз  під навалою орди
В буремній  праці не здає позицій
Ми у тилу, не на передовій
Підтримуємо переможний настрій
Це  результат  наснаги бойовій
Робітників і трудових династій.
               
                І вірю - навіть невідомі далі
                Все ж неодмінно матимуть нагоду
                Почути на сталевих магістралях
                Гудки посланців нашого заводу.

Та навіть серед обраних шляхів
На щастя право кожному належить
І ладен кожен із  робітників
Відновлювати нашу Незалежність
Щоби здійснився мрій апофеоз
І знову слава трудова розквітла…
Мчить Україна, як електровоз,
До Перемоги на зелене світло.

              І знаю - навіть невідомі далі
              Все ж неодмінно матимуть нагоду
              Почути  на сталевих магістралях
              Гудки як символ нашого заводу