Нас угнетали все, кому не лень...

Андрей Яременко Львов
Нас гнобили усі,кому не лінь.
Страждали ми від ляхів,москальні,
Татар,євреїв,турків і так далі-
Усім було їм крові нашої замало.

Ми натерпілись від русифікації,
бо "поросёнком"називали нашу пацю.
Пацятко ж тотем всіх правдивих галичан-
тому й пішли ми бунтувати на Майдан.

І ще не раз підем,як буде треба,
Філологам перерахуєм ребра,
якщо вони нашу говірку не готові
визнать основою украЇнської мови.

Географам ми вискубемо волоси,
якщо вони відмовляться на глобусі
намалювати від Ла-Маншу аж до Каспію
Галичину нашу кохану і прекрасну.

Теологам повибиваєм зуби,
якщо в Євангеліях вказано не буде,
що народивсь Ісус Христос на Львівщині
і був він сином галицької дівчини.

Генетикам дамо по писку гарно,
якщо не перепишуть книгу Дарвіна,
не доведуть,що всі народи-нації
походять від украЇнської паці.

3 июня 2016 г.