Две сенки

Росен Русев
Автор: Р. Русев

Две сенки
приближават се
една към друга
зад завесата.
Отзад е светлина,
а те - две сенки
истински до болка
и до невъзможност тихи...
Чаша с капки питие,
чийто смисъл е на дъното.
И от цигара дим -    
оскъдни истини
изречени като молитви
след глътки скоч
и болката след тях,
и тишина изгубена
в мъглата есенна.
Две сенки - част от стих,
непотърсен мъничък сюрприз
на светлината зад завесата.