Серпень

Ольга Гресс
Заманливий дволикий серпень
Бажань у зорепадний рій,
Журба минулих неповернень,
Жива надія світлих мрій.

Животрепетний на світанню
Зіграє сонній  глушині
Свою мелодію останню
На ніжних клавішах душі.

Зірветься вітерцем бідовим
І кришталево гомінким,
З пекучим присмаком медовим,   
Таким солодким та гірким.

Оман-намисто нанизавши,
Він так підступно водночас,
За мить прощаючись назавжди,
Залишить правду без прикрас…