Болить у грудях нiч та день

Вероника Удовиченко-Ивашина
Болить у грудях ніч та день,
Триває бій в моїй країні,
Не чутно поки що пісень,
Лиш плач та стони непомірні...

У темряву і знов приліт,
Ракеті все одно, що нищить:
Дитину, жінку, літніх тих,
Хто поруч був такий безгрішний...

Тремтять земля і голос мій —
Я тишу більш за все шаную
На переломі страшних літ,
У майбуття крізь біль крокую...

Не зупинюсь, не здамся, ні,
Хоч хтось ніяк не зрозуміє,
Що воля  справжньої землі —
Жовто-блакитним майоріє...
(Ніка)
24.08.2023
Півтора роки протистояння у війні росії з Україною.
З Днем незалежності, Україно!