Кастрюля супа

Вадим Сагайдак
****
Смотрим телевизор-верим,
      Слушаем речи-ура,
В разговорах-себя слышим,
   Оппонентов-не
        видим,
             ненавидим.

Мысль о заблуждении страшна -
           зря жизнь прошла...

Враги вокруг,
      и мысли их коварны,
   Все виноваты ,
              только не мы!

   Ох,разлил кастрюлю супа горячего на пол,
      Кот! Вот кто устроил
                диверсию!
     Искать негодяя!
   Только уж больше года
           его на кухне нет..
  Хорошо,что суп
              еще остался..
8.09.2023.

    A pot of soup

 Vadim Sagaidak

    ****

We watch TV - we believe,
 We listen to speeches - hurray,
 In conversations we hear ourselves,
 We don’t see our opponents, we hate them.
 The thought of delusion is terrible -

      you have lived your life in vain.

Enemies are around,
look for traitors,
Everyone is to blame,
but not us!))
  Oh, I spilled a pot of hot soup on the floor,
 Cat!))
    That’s who caused the sabotage!))
 Look for the scoundrel!))
   Only he hasn’t been in the kitchen
       for more than a year..

    09/08/2023.