Каiн

Павел Тесленко
Не дивись за хмари, марна трата
Часу. Не завжди нас чує Вiн.
Ти ж бо Каїн,  вбивший свого брата...
А колись улюблений був син.

Не дивись за обрiй, там чужинцi
Вiдтепер i до останніх днiв.
"Нас" нема вже - кожен поодинцi,
Вже ж "молодший" вирic та прозрiв.

Так бува душа впаде у вiдчай,
Так пала в пекельному вогнi...
Що шукаєш ти в очах, в обличчях
Продаючих душу сатані?