Роберт Геррик. H-923 Месть

Гоша Юрьев
Как воздаянье — легче предпочесть
Отнюдь не доброту, но злую месть.
Прощенье —  это скорбь наверняка,
А месть всегда воистину сладка.

---------------------------------------------------

Robert Herrick

H-923. REVENGE

Man's disposition is for to requite
An injury, before a benefit:
Thanksgiving is a burden and a pain;
Revenge is pleasing to us, as our gain.