П-д на мову вiршiв М. Гуськова Я стал не любить кр

Юрий Заров
http://stihi.ru/2017/03/15/3085

Я стал не любить красивых

      Михаил Гуськов

Я стал не любить красивых,
Они слишком часто лгут.
Я стал не любить счастливых
За то, что легко живут.
Я стал не любить болтливых
За слов пустых череду.
Я стал не любить плаксивых,
Наводят они беду.

Я стал не любить свободу
За сказки ее и ложь,
Я стал не любить погоду,
Когда льет промозглый дождь.
Я стал не любить успешных,
Цена их успехам – грош.
Я стал не любить и грешных
И стал не любить святош.

Я стал не любить правдивых
За то, что в их правде яд,
Я стал не любить стыдливых
За будущий их разврат.
Гордец, что с надменной бровью, -
Во мне вызывает смех..
Я стал не любить с любовью,
Прощая за всё и всех...

===========================
   
          Юрій Заров

  Я став не любити красивих
 
Я став байдужим до красивих
І інде їх фасад - омана.
Мені й щасливі вже не диво,
Бо плин життя їх - з неба манна.
Зневага є й до балаболів
За слів їх легковажних бздури,
Набридли геть і "жертви" долі:
Бо негаразди ж - в їх натурі.

Я став не любити свободу
За казки її та брехню.
Я став не любити погоду
За примхи її та "меню".
Я став не любити успішних,
Ціна їх досягнень - примари.
Я став не любити і грішних,
Бо самі ж притягують хмари.

Та вже не сприймаю правдивих
За те, що в їх правді отрута.
Я став не любити цнотливих
Бо ждуть їх гріхи та спокута.
Та й шляхтичі, геть гонорові,
Для мене, лишень тільки сміх...
Я став не любити з любовью,
Пробачивши все та й усіх...

25.092023