Гъезел

Сейфудин Шахпазов
               
Шарвилидин акун алай, Мердали, ви к1алуб зурба!
Ч1ехи шаир къе кьабулай, хуьруьн юкьвал клуб зурба !

Гагьул тежез кхьин я хас, жавагьирар авачир мас,
Къелем –туьрез, ягъ карабас,  лежбер тушни вун хуб зурба !

Гуда лугьуз гъуьлуьз мажал,к1валин крар къачур вичел,
Зегьмет ч1угваз хьайи к1вачел, ви кайвани- хунуб зурба !

Ватандарвал авуна гьисс, к1ват1на тарих, хъсанни пис,
Чи газетдин хьайла  100 йис, вуна кхьей улуб зурба !

Зунни ракъурнач рик1елай, тарифарна лап к1евелай.
Раиж авур ви мацелай , машгьур канал Ютуб зурба !

Эй цаварихъ ягъанвай кас, Сейфудина лугьузва ваз:
-Хкажзавай маргьаба яз, эрч1и гъилин  ви  т1уб зурба !