Очи преди зазоряване

Росен Русев
Автор: Р. Русев

Бяла къщичка с плаж
от вратата започващ,
храсти от изток,
виолетова нощ,
безкраен покой
на тихо море
и живот започващ отново
в скалистото заливче
с две очи преди зазоряване.

Зов за нова любов
край море,
мирис на сол,
водорасли,
хипнотично полюшване
в ритъм на сънни вълни,
и крясък на гларуси.
Шум от прибой,
пясък без стъпки,
умора напускаща тялото
край скалистото заливче
и очи преди зазоряване...