В Украiни фантомнi болi

Елизавета Катрич
В України душевні болі -
Їй пече схід та південь.
Центр відпускає поволі,
Але це ще не той рівень
Одужання.

В України фантомні болі
За тисячами полеглих.
І щоранку тисне у скроні,
За людей стомлених,
Пробудження.

В України пульсуючі болі
Сердець материнських.
За дітей, які нині в неволі,
Мільйони очей безсилих
Хвилюються.

В України фізичні болі
Від домівок покинутих.
Ці будинки мов звірі кволі,
Чиї рани
Не гоються.

Але стане країні волі
І гештальти закриються.
Всі пороки та примхи долі,
Відпадуть і припиняться.