НОЩ

Росен Русев
Автор: Р. Русев

Нощ – клетница,
повита в снежно одеяло,
разказва приказки за двама
по вечерите будни
тръгнали в студеното,
докоснати от обичта за малко
и... разделени.

Нощта - събира и сълзи,
в очи отронени по някого,
потънали в душата
на изстрадал мъж.
Въздишки
сбирани във шепи,
изгубени илюзии
високо горе станали звезди,