Александър Петров. Вчера. Вчора

Кирилл Грибанов
АЛЕКСАНДЪР ПЕТРОВ (р. 1953)

ВЧЕРА

Някога, отдавна… Някога, преди…
Спря за миг животът… После продължи…
Сякаш беше вчера… Помниш ли това -
просто те намерих… Теб… И любовта…

[Припев (хорус):]
Връщам се назад…
Спомени събирам…
Будя се със тях…
Или пък заспивам…
Но не мога сам -
времето да върна…
Любовта -
как се разпиля…

Всичко в този свят…
Всичко преминава…
Само ти, любов -
ти не се повтаряш…
Но защо, защо -
в миг се разпиляваш…
Днес, любов, къде си ти?…

Болката навярно - тя ще преболи…
Времето лекува… Знаем го, нали…
Но до днес не зная - как се разпиля,
като шепа пясък… Вчера… Любовта…

[Припев (хорус)] (2 пъти)
Днес, любов, къде си ти?…

Музыка Красимира Гюлмезова. С альбома Веселина Маринова "Моят живот" (2006).

ВЧОРА

Ще колись, ранiше...
I колись, давно...
В мить життя спинилось...
Пiсля знов пішло...
Наче було вчора...
Пам'ятаєш це -
Тебе знайшов я просто...
Любов... I тебе...
[Приспiв:]
Повертаюся...
Спогади збираю...
Чи прокинуся...
Або засинаю...
Але час повернути -
сам не можу...
Як любов
розлетiлася...

В цьому свiтi все...
Все завжди минає...
Тiльки ти, любов -
як тебе повториш?..
Та чому, чому -
миттю розлетiлась...
Де сьогоднi ти, любов?..

Бiль, напевно -
ще вона переболить...
Час лікує... Та
чи знаємо це ми?..
Но не знаю досі -
як втрачена вона,
що пісок шепоче...
Любов... Учора...
[Приспiв (2 рази)]
Де сьогоднi ти, любов?..

2008, 3 октября 2023 г.