Последните лебеди

Росен Русев
Автор: Р. Русев

Любовта като свещ
на прозореца догорява
намалява,
стопява се
и остава толкова малко.
В дългите дни
като свещта сам оставам,
няма го обратното време,
отлетя с последните лебеди,
само морето остана.
Тъжен капчука припява,
не останаха думи за казване.
Няма илюзии за купуване
пътеките някъде свършват,
сам без теб време минава
и отлитат
последните лебеди.