Сум та кара

Маргарита Метелецкая
"Я ще живу і думаю по-літньому,
Це все іще якось не по мені -
і небеса з птахами перелітними,
і ті ставки зі смутками на дні"
             Грицько Чубай

Щось сказать хотіли губи,
Але тільки затремтіли:
Закохалися до згуби -
Адже ви того хотіли?

Не кохаєш, то не смійся -
Примусу нема в коханні.
Дрібним дощиком пролийся -
Чи вночі, чи на світанні,

Аби знала - просто Осінь.
І набридли мої вірші...
Сум та кара - безголосі,
Просто молиш, щоб не гірше...

Дзигарі, мов показились -
Так вже шпетно, так охайно
Все вистукують немилість,
По кутках вмостившись файно...

Я ж - тягну свою кодолу -
Й не недовірок, а вірна...
Голову хилю додолу,
А в душі снується: "Винна!"

Зачинюсь самотньо в хаті -
Плач не вчується березин...
Може, вітри пелехаті
Шальки виправлять терезів?

Вбік, від тіней порятунку,
Де в життя дотепно граюсь?
Принесуть від болю трунку,
Де в невидимім кохаюсь?!