Загадки

Валерий Головаш
                ****1
Що за куля ранком в небо,
З-за гори виходить нишком
І від неї влітку тепло,
Взимку ж є холодним диском?
                ****2
Є звірок такий риженький,
Що  в дуплі хова горіхи.
В нього хвостик є довгенький,
Він пухнастий!Хто це,діти?
                ****3
Довгі вушка сіра шубка,
Взимку білий мов сніжинка,
Біга  вправно,дуже хутко!
Як  же зветься  ця тваринка?
                ****4
Хто це стукає в віконце?
Плаче ,сльози ллє рікою,
Бо сховалось тепле сонце
Десь за хмарками  з грозою?
                ****5
 Він холодний,дуже білий,
 Бабу з ньго всі ліпили,
 А коли його нагріли-
 Брудні рученьки помили.
                ****6
Квітку лагідно цілує,
Що не вкрилася росою.
Ця трудяга мед цінує
І зовуть її...?( бджолою)
                ****7
В темнім небі є ліхтар:
То як куля,то серпастий.
Серед зірочок він пан,   
А при сонці тьм'ний,згаслий!

06.10.2023