Танц галаксикон

Величка Петрова
ТАНЦ  ГАЛАКСИКОН

Кой люлее любовта
с танците на младостта?
Идва малката принцеса!
Арфа тиха се разнесе.
Лумнал поглед в принца скри
и сърце му покори.

Той от огън се разтресе
и принцесата понесе
Трогнат меча в скута слага
и ръката си предлага.
Тя пое му любовта.
Сбъдва детската мечта.

От усмивки насъбрани
в майчини очи и длани.
въздухът трепти засмяно.
В залата звъни пиано
Рисуват с танците каляска,
публиката ръкопляска.

Музика с вълшебни феи 
с рицари и орхидеи,
пръска нежен аромат,
дъхав сладък водопад.
И от детските турнета,
плъзват сцени в Интернета.
                25.02.23г.