Вирок

Павло Гай-Нижник
                ВИРОК

Уперше нишком яву тиша розбудила –
Порожня до безкраю невідомих прірв.
Немовби підступ – всеосяжна. Ухопила
Безлуння пустка потойбічних вирв
Свідомість за горлянку й та зомліла
В безкраїм жаху незбагненного. Позір:
Крізь гамірність буття – безґлузда сила
Поглине враз життя. Як неозорий звір
Останній подих миті всмокче мла глузлива.
Сконає у ніщо воно – в незвіданий безмір
Вічної тиші, з ґвалту марноти, де мертва віра.

                Павло Гай-Нижник
                8 жовтня 2023 р.