Усурийска котка

Величка Петрова
УСУРИЙСКА КОТКА

Моята близначка
кротка,
се превърна в дива котка.
Види ли ме,
съска дращи,
скъса старите ми гащи.
И сега на панорама,
лъсна новата ми драма.
Смеете ли се?
Добре!
Но на мен ми се пере.
Миризмата е
ужасна,
стига
чак за нова басня.
Ако пиша…
Не!
Не смея…
Тя за миг ще полудее…
И от весела и кротка,
става усурийска котка.
             8.10.23г.