Улоф Хауге. Вот та мечта

Валентин Емелин
Вот та мечта, которую лелеем:
что вдруг чудесное случится,
оно должно случиться —
время отворится,
сердца открыться смогут,
двери отворятся,
гора откроет недра,
источники забьют,
откроется мечта,
однажды утром мы вплывём
в доселе нам неведомую бухту.

(с новонорвежского)


DET ER DEN DRAUMEN
av Olav H. Hauge

Det er den draumen me ber pо
at noko vedunderleg skal skje,
at det ma skje —
at tidi skal opna seg,
at hjarta skal opna seg,
;at dёrer skal opna seg,
at berget skal opna seg,
at kjeldor skal springa —
at draumen skal opna seg,
at me ei morgonstund skal glida inn
pa ein vog me ikkje har visst um.