Гъезел

Намик Фарзалиев
Чан язватlа, цавари гайи чаз багьа савкьат,
Ашкъ я хуьзавай ам чилерал тек миже, мажун.

Седдик кутада кlанивили гьарма са жуьре,
И сенятда кхьенвай я авач къайда, я къанун.

Севгид муьтlуьгъардалда са гьар гьи яшаринбур,
Бегьер гуда амма арада жезтlа кьве кlан хьун.

Лукьманри ийир затlни амач, кар гъуцаринд я,
Агьил яшара зунни са цуьквед уна афсун.

Азбани, кlанидкай чlугадай, ялда са дарман,
Зи шакк пара жезва фикирайла дили Мажнун.

А цуькдуьз авай тек са тавакъу зи гъвечlид я,
Тур лагь рикlе заз жизви чка, зун жеда мамнун.

Къийимдач адаз Намика,  лугьузни, дуьшуьшдай,
Севгид, за вегьизвай хьелериз: сад рикlе хьахь тlун!
20.08.2023