Олайды

Намик Фарзалиев
Yen; o ;a;lar d;n;, yen; u;aq olayd;q,
Bu g;nk; y;k;m;zd;n bir az uzaq olayd;q.
Yen; ;mid at;n; nallayayd;q, min;ydik,
O qay;;s;z ill;rin quca;;na sin;ydik...

Vaxt vard; b;y;m;y; t;l;s;rdik, qa;ard;q,
H;r ki;icik x;yal;n arxas;nca qo;ard;q.
G;n;;in oyand;;; ;f;q; can atard;q,
Na;;llara inan;b, uyqusuna batard;q...

Qa;d;q, sanki qovurdu bizi daldan k;l;kl;r,
Qa;d;q, sanki il;rd; bizi m;c;z; b;kl;r.
N; s;ngidik, n; d; bir dinc;lm;y; dayand;q,
Yolun sonu da varm;;...amma biz gec oyand;q...

Qanr;ld;q biz, baxd;q biz, geri d;nm;k ist;dik,
Biz; el; g;ldi ki, biz yen; yol ;std;yik.
Amma ged; bilm;dik, nam;mk;nl;k var idi,
Qar;;da zaman dey;n ke;ilm;z divar idi...

Yen;...yen;...ke;mi;i geri almaq olmazm;;,
;mr;n bo;alan qab; dem; d;xi dolmazm;;.
K;vr;k xatir;l;rdir ;st - ;st;n; qalanm;;,
Bu d;nyan;n verdiyi v;dl;r hams; yalanm;;...
08.09.2023