Блясъкът на танца

Величка Петрова
БЛЯСЪКЪТ НА ТАНЦА
Пъстроцветни стъпки леки,
плъзват с весел хоровод,
и мечти наивно меки,
пръскат музикален свод.
Ах омайни пеперуди,
в танца вплетен непознат,
публиката им се чуди,
как на сцената летят.
И вълшебствата редят се
Днес.
И вчера.
И преди.
Падат.
Стават.
И роят се.
тука малките звезди.
Тихомир импулса грабва
и магично го множи.
А в сърдечната му пазва,
нравът Български лежи.