Нялхай шарайда мундэлоорэй

Туяна Цыденова-Очирова
Дэлистэй сэдьхэл дэлиинэ,
Арсын хангалаар билтарна,
Элбэгтэ уряалан даллана-
Хайран ами дуудана.

Оньhото дэлхэйн баялигые
Альган дээрээ харуулна,
Баясхалан ороной талмай руу
Нюусаар намай шамдуулна.

Хэрэ буян олообши,
Ямар жэшээ угообши
Шэнгэhэн наранай туяа доро
Харюу барихаа мэдуулнэ.

Этигэл, буянтай сэдьхэлдээ
Найдан, зоригтой гаталаарай
Шэнэ ургасын ногоондо
Нялхай шарайда мундэлоорэй.

20 октября 2023г