У хаце

Ивета Витко
Сухое лісце на дрэвах,
Холад ціснецца ў сенцы.
Ля печкі - ахапкам дровы,
Грубкі прыкрыта дзверца.

У хаце двайныя вокны,
Коўдра ляжыць на канапе,
І томна кацяра чорны
Глядзіць на святло ў лямпе.

Трывогі дзесьці далёка.
Тут толькі спакой і дрымота.
З імі змагацца нялёгка,
Бо з шчасцем з'яднацца ахвота.