Юбилейное

Анатолий Тарасовский
Ну, подруго, хвилюючий момент
Коли  на рік - наблизилась  до друзів
Та ти прими його за комплімент…
А я звернусь , за  звичкою, до Музи.

Мета моя щоб цілі  досягла -
Не як про  таємницю сповістити.
А щоб вона мені допомогла
Твій образ, іменинниця, розкрити.

Хоч крихітку,  частиночку його -
Ту, що впаде в  скарбничку по  заслузі,
Де, справді, забагато усього -
Наприклад, про відношення до друзів.

Буремний час, що змінює світи,
Хоча і Перемоги на порозі
Будує до майбутнього мости
Та дружбі він завадити не в змозі

Цьому не заперечуйте, кажіть -
Буває й  «літо бабине», і  осінь… 
Та щирість відзначалася  завжди
Незмінною прикметою відносин,

Де вмієш поділитися своїм
Не тільки хлібом, кавою, салатом.
Не випадково твій гостинний дім
Із теплим та душевним ароматом…

А з результатом   пошуку  нагод,
Щоб відчувати користь заощаджень -
Любителька мандрівок і пригод,
Та  зміни до  оточення і вражень.

На полотні життя в такі часи
Між  фарбами з’являлися  краплини -
Де  відео  чужинської краси,
Або з «братами меншими»  світлини.

Ти вся така, відкрита  і проста.
І в Ювілеї, і в буденні дати.
Щасти тобі ! Так років десь до 100!
І саме це  я хочу загадати.