И ОНЯГ

Росен Русев
... И СНЯГ
Автор: Р. Русев

Бяло мъртвило,
старица на пейка приседнала.
Свещ държи във ръка,
да не гасне с ръка я закрива.
Борче пред нея,
посипано с сняг
и под него друга свещичка.
Паметник от камък
изправен зад борчето,
със снимка на мъж.
Сълза в окото блести,
горчива гънка в свитите устни
и толкова мъка в очи...
а свещта гори...и гори...