Прощання

Анатолий Тарасовский
Микитівна, недавній Ювілей
Ще в пам’яті у нас, у всіх присутніх.
Та я сьогодні  маю привілей
І звично в римах доторкнуся суті

Щоб зрозуміти, цінностей чого
Позбувся світ,  оцю відчувши втрату-
Та Доля домагається свого,
Твоїм життям одержуючи сплату.

Життя пройти – не поле навпростець,
Де  і для учнів бути наче мати,
Коли великій кількості сердець
Тепло своїй душі змогли віддати.

І досвід, і уміння, і любов…
Ділились всім, що мали від природи, -
У відповідь,  залежно від умов…
Могли і звеселити при нагоді.

Микитівно, у цей скорботний час
І біль, і сум нам кожне серце краять…
А шаною останньою до вас -
Оце прощання... і довіку Пам'ять...